Rýchly kontakt
+421-56-668 05 01
deutschmann@deutschmann.sk

f1 monza 2013 LAT 14P2247 lg resize

Boli sme na F1 v Monze!

10.8.2010


Ešte prv, než som sa podujala napísať tento článok, ako správna ženská som si musela najprv prezistiť čo to o formule a samozrejme aj o mieste, kde sa tento pre väčšinu žien “záhadný” šport koná. Monza bolo pre mňa len slovo pre okruh, formula len rýchle vozidlo a celkovo toto podujatie ako dobrá uspávanka po nedeľňajšom obede. Čo čert nechcel, po oboznámení sa so zážitkami našich “malých bohov”, som sa na celú túto atmosféru F1 začala dívať trochu z inej strany. Pre našich šéfov nadišiel pre nich už dlho očakávaný čas, kedy mohli konečne nasadnúť do Jožovho auta a vyraziť na dlhú cestu plnú zážitkov a očakávaní. V noci z utorka na stredu Jožo, Miro, Juraj a Marek nabalení, vysmiatí a zaspatí nasadli do auta, smer Monza.

Aby som priblížila tým, ktorých prvotné predstavy o Monze boli také isté ako moje, tak Vám v krátkosti len priblížim mesto, v ktorom naši chlapi strávili pár príjemných dní. Monza je mesto v severnom Taliansku, nachádzajúce sa na severovýchode od hlavného mesta Lombardie, Milána. Pokiaľ sa aj vy vyberiete do Milána, bude Vám Monza pripadať ako jedno z milánskych predmestí, pretože v podstate medzi týmito dvomi mestami nie je skoro žiadne voľné územie. Monza bola založená niekedy v dobe bronzovej a dnes je známa hlavne vďaka autodromu. Monza nie je žiadnou dovolenkovou destináciou, no na druhej strane pre milovníkov pamiatok, mesto ako stvorené. Pokiaľ však nejdete tak ako naše šéfstvo za pamiatkami, tak vás bude určite zaujímať Autodromo Nazionale di Monza. Ten sa nachádza v mestskom parku a stojí tam od roku 1922. Z dnes existujúcich okruhov, je to druhý najstarší okruh na svete po Indianopolise. Jazdia sa tu rôzne talianske, hlavne svetové závody ako Veľká cena Talianska, Formula 1 a Superbike (preteky na motorkách, pozn.red.).

To, čo je Formula, vám určite približovať nebudem, keďže to naozaj všetci vieme, ale nabonzovať na chlapov ako sa tam mali, asi zaujíma viacerých z vás. Popravde som mala v úmysle tento článok napísať len tak vcelku, no keďže každý z našich chlapov je osobnosť sama o sebe, tak som sa rozhodla urobiť tento článok trocha zaujímavejším....Ale viac až v časopise...

Ivča Fazekašová, Deutschfunn 3/2010



Nájdete nás na Facebooku

Zatvoriť

Vyhľadajte si obchodníka vo vašom okolí

Zvoľte jazyk, v ktorom chcete komunikovať: